Těsto:
500 g hladké mouky
1 kostka droždí-42 g
1 vejce
200 ml mléka
100 ml oleje
4 polévkové lžíce cukr krupice
špetka soli
250 g tuku Iva nebo Omega(100% tuk)
Náplně:
maková náplň
hrušková náplň
jablková náplň
ořechová náplň
Z mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, rozšlehané vejce, olej, vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Těsto hned na vále rozválíme do obdélníku o síle 3-4mm, po celé ploše nastrouháme tuk, stočíme jako roládu a necháme nakynout. Po nakynutí těsto rozdělíme na 2-3 díly a každý tence rozválíme. Někdy bokem se vytlačí tuk, tak ho zaválet zpět. Nakrájíme čtverečky, na každý dáme trošku náplně, rohy přitiskneme k sobě a trošku zatlačíme do středu, aby se šátečky neotvíraly. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a na 220°C upečeme do červena. Vychladlé potřeme rozpuštěným máslem a po ztuhnutí cukrujeme.
Můj zjednodušený recept na plundrové těsto.
Autor: eva hubova | |
Datum vložení: 14.03.2010 01:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz