250 ml vody
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce vanilkového pudinku
2 žloutky
250 g másla
100 ml rumu
1 lžička kakaa
50-100 g moučkového cukru
Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, kakao, rum a důkladně ušleháme. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.
V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Autor: mneneznas (Jana) | |
Datum vložení: 14.03.2010 21:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz