Těsto:
500 g hladké mouky
65 g krupicového cukru
1 špetka soli
250 ml mléka (podle potřeby)
42 g čerstvého droždí
125 g másla
Dále:
tuk na vymazání plechu
švestky (podle potřeby)
skořicový cukr
Drobenka:
80 g másla
80 g krupicového cukru
150-160 g polohrubé mouky
Mléko zahřejeme a do části mléka přidáme lžičku cukru z už odváženého množství, rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Mezitím rozpustíme máslo, použijeme ho pak vlahé.Mouku, cukr a sůl promícháme, přidáme vykynutý kvásek, zbytek vlažného mléka, rozpuštěné máslo a potom vše pracujeme na hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme kynout.Drobenku připravíme tak, že do mísy dáme mouku, cukr, na menší kousky nakrájené máslo a vše promneme do drobivé konzistence.Švestky opláchneme, necháme okapat nebo raději osušíme a odpeckujeme.Plech vymažeme tukem (nebo vyložíme papírem na pečení) a vykynuté těsto na něm rozprostřeme.Těsto poklademe půlkami švestek řezem nahoru, posypeme skořicovým cukrem a nakonec drobenkou a necháme ještě asi 30 minut kynout.Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Doba pečení je pouze orientační
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 04.03.2008 12:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz