400 g hladké mouky
150 g cukru krupice
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 kypřicího prášku
1 vejce
2 lžíce medu
1/2 hrnku oleje
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1,5-2 hrnky mléka
hrst rozinek
hrst sekaných ořechů
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Troubu předehřejeme na 180 °C.Hlubší plech o velikosti 30 x 40 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy prosejeme hladkou mouku, kakao, skořici a kypřicí prášek. Poté přidáme kypřící prášek do perníku a cukr.V jiné míse smícháme tekuté ingredience, vejce, med, olej a 1,5 hrnku mléka. Tekutou směs nalijeme k suché směsi a dobře promícháme. Pokud by se těsto zdálo moc husté, přilijeme k němu zbytek mléka. Nakonec do těsta přimícháme nasekané ořechy a rozinky.Těsto nalijeme do připraveného plechu.Plech vložíme do vyhřáté trouby, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 30 minut. Po 30 minutách pečení zkusíme do těsta zapíchnout špejli a pokud se na ni těsto nelepí, perník je upečený.Hotový perník můžeme zdobit čokoládovou polevou a posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 04.03.2008 12:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz