2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání 31-33 %
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do pečiva
kůra z 1/2 citronu
1 hrst sekaných mandlí
1 hrst kandovaného ovoce
1 hrst čokolády
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 170 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou citronovou kůru.Zalijeme smetanou, přidáme mandle, kandované ovoce a kousky čokolády. Důkladně promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C dozlatova asi 50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené.Beránka vyjmeme z trouby, necháme asi 5-10 minut odpočinout a opatrně vyklopíme.Beránka necháme vychladnout, pocukrujeme a ozdobíme mašlí.
![]() |
Autor: toprecepty.cz |
![]() |
Datum vložení: 04.03.2008 14:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady