500 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
100 ml oleje
4 polévkové lžíce cukru krupice
1 kostka droždí (42 g)
špetku soli
Drobenka:
máslo
hrubá mouka
cukr mletý
aasi 15 dkg rozpuštěného másla na maštění buchet
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce rozšlehané v polovině mléka, olej a kvásek, který jsme si udělali ze zbytku mléka, droždí a cukru.
Zaděláme těsto a necháme nakynout. Z vykynutého těsta děláme tenké placky (asi 5 mm vysoké, průměr 10-12 cm, můžou se dělat i menší), dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme po celém povrchu drobenkou, dobře přitlačíme, placky by se měly ještě trochu roztáhnout (čím tenší, tím lepší).
Pečeme na 200°C do zčervenání. Po vychladnutí pocákáme roztopeným máslem.
Zdroj: Tento recept vznikl, když mi zbylo těsto z koláčků a já jsem přemýšlela co s ním. Teď když peču koláče, tak zadělám víc těsta a peču placky.
Zmizí dřív jak koláče.
Autor: eva hubova | |
Datum vložení: 30.03.2010 00:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz