TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec bez kynutí


Velikonoční mazanec bez kynutí

Suroviny

250 g hladké mouky
1 kypřicí prášek
75 g cukru
75 g změklého másla
1/2 vanilkového cukru
1-2 vejce
250 g měkkého tvarohu v kostce
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
40 g nasekaných mandlí
10 g plátků mandlí na ozdobu
2 lžíce rozinek
2 lžíce rumu
1 vejce na potření

Postup

Rozinky naložíme alespoň na 30 minut do rumu.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly mít před zpracováním pokojovou teplotu.Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu.V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle.Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct.Po upečení necháme mazanec vychladnout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce nebo v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.

Poznámka

Zdroj: časopis GURMÁN duben 2010

autor Autor: happy.lenulka (Lenka Špaček)
Datum vložení Datum vložení: 01.04.2010 16:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz