Těsto:
6 vajec
6 lžic cukru moučka
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
1 plechovka jahodového kompotu (410g)
1 jahodový pudinkový prášek
200 g másla
4 lžíce cukru moučka
100 g čokolády na vaření
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečem při teplotě 200C. Než nám piškot vychladne připravíme si krém: Slijeme šťávu z kompotu a v něm rozmícháme pudinkový prášek, uvaříme velmi hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Krém natřeme na vychladlý piškot a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v chladu vychladit.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 04.03.2008 15:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz