3 vejce
150 g cukru krupice
100 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
necelý 1 hrnek mléka
1 uvařený čokoládový pudink
1/2 l mléka
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 Margot čokoláda
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků. V míse ušleháme žloutky s cukrem, zašleháme postupně olej, dále zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem.Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.Těsto vlijeme na plech a na povrch těsta nalijeme teplý pudink (hezky zvysoka, aby protekl těstem). Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.Ještě na teplou buchtu natřeme zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem a posypeme nahrubo strouhanou čokoládou Margot.Řezy dáme pořádně vychladit do lednice. Nejlépe chutnají druhý den.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 04.03.2008 15:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz