TopRecepty.cz

Pařížské řezy


Pařížské řezy

Suroviny

Na těsto:
120 g cukru moučka
80 g hrubé mouky
50 g másla
3 vejce
2 žloutky
20 g kakaa
2 bílky
1 balíček vanilkového cukru

Na krém:
1/2 litru husté sladké smetany
2 žloutky
150 g čokolády

Postup

Cela vejce, zloutky, cukr a vanilkovy cukr v kastrulku dame do varici vody a slehame tak dlouho, az zacne smes houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, nechame vychladnout a primichame mouku, kakao, rozpustene vlazne maslo a uslehany tuhy snih ze dvou bilku. Plech potreme rozpustenym maslem, vysypeme moukou, nalejeme na nej testo a upeceme v mirně teple troube. Upeceny moucnik vyjmeme z plechu, rozrizneme a plnime kremem, kterym pak potreme i povrch. Nejvhodnejsi je plnit az na druhy den.

Krem: do sladke smetany primichame zloutky a strouhanou cokoladu. Privedeme do varu. Uvarime husty krem a nechame vychladnout.

autor Autor: christynka20
Datum vložení Datum vložení: 05.04.2010 14:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz