Těsto:
380 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 vejce
150 g cukru
1 kypřící prášek
250 g másla
strouhaná citronová kůra
Krém:
2 pudinky v prášku
800 ml mléka
250 g tvarohu
3 vejce
cukr dle chuti
citronová šťáva
Borůvkové želé:
300 g borůvek (čerstvé nebo mražené)
1 želatina v prášku
cukr
Dále potřebujeme
tuk na vymazání formy
trochu rumu na těsto
Těsto: všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta, tak jako linecké, Vložíme do vymazané formy a roztáhneme po celé ploše i po stěnách. Dáme péct do předehřáté trouby cca 200°C na 5 minut poté pokapeme korpus rumem a doplníme krém a dál pečeme cca hodinu při 170°C
Krém: Uvaříme pudink v mléce a ještě za tepla všleháme tvaroh, osladíme a přimícháme žloutky a citronovou šťávu. Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce zamícháme do pudinkového krému.
Připravíme si želatinu dle návodu na sáčku a přidáme do ni borůvky. Takto připravenou želatinu naneseme na upečený vychladlý koláč. Nechte den vchladit v lednici a můžete podávat:-)
Autor: sebena (Ivona Opiolová) | |
Datum vložení: 09.04.2010 09:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz