250 ml vlažného mléka
1 dcl oleje
3 lžíce krystalového cukru
1 malá lžička soli
1 vejce
1 žloutek
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 čerstvé droždí
Tvarohová nádivka:
2 tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
2 žloutky
1 vanilkový pudink
1 vejce
cukr dle potřeby
50 g pokrájených mandlí nebo hrozinek
Pokud použijeme pečku, dáme do ní ingredience, jak jsou napsané. Klasicky uděláme kvásek z troškou mléka+malinko cukru a rozdrobené kvasnice, až kvásek vzejde, dáme ho do všech zbylých surovin a zaděláme těsto, které necháme hodinu kynout.
Po vykynutí si vyválíme plát, který přeneseme na plech s pečícím papírem a doladíme rohy plechu malým válečkem. Na těsto dáme zpracovanou tvarohovou nádivku-dáme všechno dohromady, našleháme a vmícháme mandle nebo hrozinky, pěkně jí po celém těstě rozetřeme a na něj dáme další vyválený plát a doladíme rukama vytahováním, necháme ještě chvilku kynout, pak potřeme celý vršek mlékem, propícháme vidličkou, aby utíkala pára a dáme péct, za 20-25 minut je hotový
S těstem se velmi dobře pracuje a je to jedno z kynutých, které mám oblíbené a ráda z něj dělám.
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 09.04.2010 21:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz