TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu


Pravé italské tiramisu

Suroviny

5 lžic cukru krupice
5 vajec
500 g mascarpone
2 malé panáky Amaretta
50-60 ml dvojitého silného espressa (doppio)
1 balení piškotů Savoiardi (cukrářské piškoty)
1 lžíce kakaa

Postup

Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pevné světlé pěny.Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a pak do něj opatrně přimícháme sníh z bílků.Připravíme silné espresso z kvalitní kávy a do kávy přilijeme panáky Amaretta.Piškoty namáčíme do kávy a skládáme do misky. Vrstva piškotů, vrstva krému, vrstva piškotů, až do spotřebování surovin.Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem.Hotové tiramisu uložíme do lednice. Připravujeme ho předem.

Poznámka

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť, než když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom. Doppio je dvojité espresso cca 60 ml kávy. Nejlépe tiramisu udělat večer a podáváme vychlazené druhý den.

autor Autor: happy.lenulka (Lenka Špaček)
Datum vložení Datum vložení: 11.04.2010 10:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz