Světlé těsto:
2 vejce
125 g moučkový cukr
70 ml oleje
75 ml perlivé minerální vody
125 g hladké mouky
1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
Tmavé těsto:
2 vejce
125 g cukr moučka
70 ml oleje
125 g hladké mouky
1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Náplň:
250 ml šlehačky(nebo Cremefine od Ramy a Smeta-fix nedávat)
1 balíček ztužovače Smeta-fixu Dr Oetker
2 zakysaná smetana (cca 400 g)
trošku cukru
1 balíček čirého dortového želé
1/4 l kompotové šťávy (nebo voda+cukr)
Marmeláda
ovoce maliny jahody ananas
Piškot světlý: vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme olej a minerální vodu. Nakonec pomalu přidáváme přes síto mouku s pr.do pečiva.
Na normální plech – na pečící papír. Těsta je slabá vrstva, ale to právě stačí, naskočí a celkové nebude moučník moc vysoký. Upečeme na 150st., až se papír s piškotem odlepí od hrany plechu – je upečený.
Piškot tmavý : postup stejný, jen přidáme lžíci kakaa, kterou zamícháme do mouky.
Světlý piškot natřeme marmeládou + 1/3 náplně (nebo jen marmeládou, nebo jen náplní=náplň na marmeládě trochu "jezdí", takže raději marmelády méně, ale pokud budete krájet až další den, je to v pohodě, moučník se pěkně uleží).
Přiklopíme tmavý piškot, zase marmeláda + zbytek náplně, poklademe ovocem čerstvým, z mražáku, nebo zavařeným.
Dortové želé vmícháme do ¼ l šťávy z ovoce, zahřejeme nejlépe v hrnci na mléko a až začne pískat, tak 1 minutu vaříme (viz návod na balíčku). Po lžičkách naléváme na hotový piškot.
Nechat v ledničce aspoň 2 hodiny uležet, já jednou musela krájet hned a trochu krém po marmeládě "jezdil".
Pokud necháte do druhého dne, jsou pěkně uleželé a jsou ještě lepší.
Zdroj: časopis Báječné recepty
Autor: jahoda | |
Datum vložení: 11.04.2010 15:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz