TopRecepty.cz

Francouské rohlíky-croissant


Francouské rohlíky-croissant

Suroviny

1 vejce
225 ml vody nebo mléka
60 g másla
1 kávová lžička soli
2 PL cukru
400 g hladké mouky
1/4 balíčku sušeného droždí

Postup

program-příprava těsta
Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny. Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikr. sáčku a dejte na hod. nebo na noc do lednice. Potom vyválejte těsto a vykrojte asi 9 čtverců a potom je rozkrojte na půl.
A teď moje zkušenost: místo suchého jsem použila 1/3 bal. čerstvého droždí. Před pečením jsem každý trojúhelníček potřela máslem. Plech nemusíte ničím mazat. Je lepší nechat těsto v lednici přes noc. Péct v el. troubě na 200-220 stupňů dorůžova. Jednu polovinu jsem pocukrovala a druhou ne, ale jsou lepší nepocukrované.
Zdroj-Návod k obsluze dom. pekárny ETA Siesta 0149.

autor Autor: faraonka (ilona)
Datum vložení Datum vložení: 12.04.2010 18:14

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz