400 g polohrubé mouky
špetka soli
80 g krupicového cukru
110 g majonézy
1 žloutek
zhruba 160-170 ml vlažného mléka - podle potřeby
20 g čerstvého droždí
60 g kandované citrusové kůry
50 g rozinek
3 lžíce rumu
40 g sekaných mandlí + 1 vejce na potření bochánků a
zhruba 30 g mandlových lupínků na posypání
Kandovanou kůru a rozinky smícháme, pokapeme rumem a necháme nabobtnat.Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí uděláme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít.Mouku prosijeme se solí, přidáme zbytek cukru a vlažného mléka, žloutek, majonézu, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pak do do něj vpracujeme sekané mandle, nabobtnalé rozinky a kůru.Necháme v teple kynout zhruba hodinu. Pak těsto rozdělíme na 10 dílů a vytvarujeme z nich malé bochánky.Dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu vykynout. Pak opatrně potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova při teplotě 180°C. Já mám troubu plynovou, tak teplotu jen odhaduju, já pekla asi 18 minut.
Zdroj receptu: Časopis Pestrý svět.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 18.04.2010 12:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz