100 g nesolených burských oříšků
2 sáčky vanilkového cukru - možno ještě přidat trošku cukru
vanilková zmrzlina
Burské oříšky zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme zhruba hodinu na velmi mírném ohni. Pokud bysme chtěli oříšky více sladké, tak ještě přidáme malinko cukru. Hlídáme, aby se nám neodpařila voda, musíme podle potřeby dolévat. Po hodině by měly být oříšky sladké a měkké, jinak ještě dál vaříme. Oříšky se šťávou necháme vychladnout, dáme do dobře uzavíratelné nádobky a skladujeme v lednici. Použijeme na zmrzlinu a jiné podobné poháry.
Dělala jsem poprvé a určitě ne naposledy.
Zdroj receptu: Čínská kuchyně po evropsku.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 18.04.2010 12:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz