TopRecepty.cz

Dvojbarevný srnčí hřbet


Dvojbarevný srnčí hřbet

Suroviny

Těsto:
3 vejce
90 g polohrubé mouky
60 g krystalového cukru
2 lyžice kakaa
Cukrová poleva:
100 g práškového cukru
bílek
Čokoládová poleva:
5 g másla
20 g čokolády na vaření

Postup

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku.
Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody rozmiešané kakao.
Do vymastenej formy na srnčí chrbát dáme polovicu svetlého cesta, potom kakaové cesto a druhú polovicu svetlého cesta. Pri strednej teplote upečieme. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
Vymiešame dohladka cukrovú polevu a polejeme koláč. Necháme stuhnúť.
Potom ozdobíme cik – cak čokoládovou polevou.

autor Autor: tejaja
Datum vložení Datum vložení: 22.04.2010 16:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz