škvarky
mouka
cukr
koření
vejce
15 dkg hladké mouky zadělá se v těsto s 6 dkg cukru, s trochou skořice, strouhané citronové kůry a 2 tlučených hřebíčků, s jedním
žloutkem a 1/8 kg vepř. škvarků. Škvarky se buď dvakrát umelou
na strojku, nebo jemně usekají a vařečkou utřou. Dobře prodělané
těsto se nechá ve studenu 1/4 hod. odpočinouti, potom se rozválí na 1/2 cm silně, z rozváleného se vykrájejí formičkou nebo malou sklínkou koláčky, upekou se na plechu v dobře vyhřáté troubě bleděrůžově, upečené se spojí zavařeninou vždy dva a dva, a pocukrují se. (Přibližná cena: 4,50 Kč.)
Recept z roku 1935. Asi nejsem šikula, ale s jedním žloutkem jsem těsto "neprodělal" ani po delším snažení. Takže jsem přidal bílek a trochu mouky a už to fungovalo. Trouba byla asi na 220°C a 10 min. Marmeláda jakákoliv.
Autor: janek53 | |
Datum vložení: 02.05.2010 18:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz