Těsto:
600 g polohrubé mouky
250 ml mléka
3 žloutky
cca 32 g čerstvého droždí (3/4 kostky)
4 lžíce cukru
200 g másla
1 lžička soli
Nádivka:
1 tvaroh
kůra z půlky citronu
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
1 vejce
rozinky naložené v rumu
povidla podle potřeby
Drobenka :
120 g másla
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
vejce na potření
rozpuštěné máslo
moučkový cukr na posypání
Mouku smícháme se solí, přidáme žloutky. Cukr rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme do mísy spolu s rozpuštěným máslem.Nakonec přidáme kvasnice a zaděláme těsto, které po zamíchání v míse ještě prohněteme na vále a dáme zpět do mísy vykynout.Mezitím připravíme nádivku. Všechny suroviny na nádivku smícháme a necháme odležet.Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet dílků, naplníme tvarohovou náplní a uzavřeme, dáme na plech a skleničkou utvoříme v koláči důlek, do kterého dáme povidla.Posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili smícháním všech surovin dohromady a potřeme rozšlehaným vejcem.Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut.Po upečení koláče pokapeme rozpuštěným máslem a potřeme i kraje koláčů, pocukrujeme.
Recept do pořadu Babicovy dobroty dodala paní D. Handerková
http://nase.dobrotynakazdyden.eu/
Autor: mneneznas (Jana) | |
Datum vložení: 03.05.2010 21:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz