1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 celá vejce
1 hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mléka
1 kypřicí prášek do perníku (nebo obyčejný s vrchovatou lžičkou perníkového koření)
1 špetka soli
Náplň:
rebarbora (reveň)
skořice
hnědý cukr podle chuti
Plech vyložíme pečicím papírem. Včas začneme nahřívat troubu na 170 °C.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Spaříme vroucí vodou a necháme okapat.Vejce, cukr a olej rozšleháme, přidáme mléko a mouky rozmíchané se solí, práškem do perníku
(nebo kořením a obyčejným práškem do pečiva).Těsto vylijeme na plech, posypeme okapanou rebarborou, dosladíme a podle chuti okořeníme skořicí.Plech vložíme do trouby a pečeme na 170 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 04.05.2010 18:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz