300 g mražených jahod
cukr dle potřeby
trochu citronové šťávy
100 ml sektu (nebo vína)
Na dozdobení:
máta (nebo meduňka)
kousek citronu
Jahody necháme při pokojové teplotě velmi mírně povolit, přidáme dle chuti cukr, citronovou šťávu a sekt a vše rozmixujeme vhodným mixérem nebo lépe sekáčkem na potraviny.Vložíme do plastové nádoby a dáme za občasného promíchaní mrazit do konzistence, kdy můžeme nabírat lžící na zmrzlinu a podávat. Pokud jahodová směs zmrzne moc, musíme ji před podáváním nechat povolit a sekáčkem opět rozmixovat a ihned servírovat.V sezóně použijeme čerstvé ovoce. Můžeme připravit i ve zmrzlinovači.
Zdroj: Žena & kuchyně
Přidala jsem do podobných receptů recept od Cathleen. Já jsem se snažila popsat postup pro ty, co nevlastní zmrzlinovač.
Alkohol můžeme nahradit pro děti vodou nebo minerálkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 04.05.2010 19:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz