•50 g 70% čokolády
•60 g másla
•160 g cukru krystal
•1 vanilkový cukr
•2 čerstvá vejce (do 10 dnů od snůšky)
•60 g polohrubé mouky
•špetka soli
•20 g másla
přesátá strouhanka
•5 kopečků vanilkové zmrzliny
•5 ks jahod
Nalámanou čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Necháme vychladnout. Cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce ušleháme. Smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče a pečeme cca 15 minut. Uvnitř musí být moučník vláčný, jakoby nedopečený. Necháme vychladnout, poté nakrájíme. Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny a jahodou.
Autor: jaamamka | |
Datum vložení: 05.05.2010 13:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz