TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč


Francouzský hruškový koláč

Suroviny

7 hrušek
cukr na posypání
mletá skořice
Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru
2 vejce
200 ml mléka
6 lžic oleje
1 kypřící prášek do pečiva
1 špetka soli
Směs na zalití:
160 g másla
1 lžíce medu
6 lžic cukru
2 vejce

Postup

Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.V míse ušleháme vejce a postupně přidáme cukr.Doplníme moukou, špetkou soli a kypřícím práškem do pečiva, přidáme mléko, olej a vše smícháme dohromady.Těsto vylijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.Poklademe plátky hrušek, pocukrujeme a posypeme skořicí.Vložíme do středně vyhřáté trouby cca 180 °C a zhruba 30 minut pečeme.Připravíme směs na zalití: rozehřejeme máslo, med a cukr a pak přimícháme rozšlehaná vejce.Před koncem upečení vyndáme z trouby, polijeme směsí a dáme ještě zapéct na 20 minut.

autor Autor: jajine
Datum vložení Datum vložení: 07.05.2010 21:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz