Těsto:
600 g polohrubé mouky
300 g cukru
250 g rozpuštěného másla
2 vanilkové cukry
2 prášky do pečiva
cca 700 ml mléka
2 lžíce rumu
Na obarvení části těsta:
3 lžíce kakaa
trochu mléka
Tvarohová náplň:
2 vaničky tvarohu
5 lžic cukru krupice
1 vanilkový puding
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
broskvový kompot
Všechny suroviny (kromě kakaa), umícháme. 2/3 těsta necháme světlé, zbytek obarvíme kakaem. Po přidání kakaa ještě naředíme trochou mléka.Formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pokud máme teflonové formy, nevysypáváme. Předehřejeme troubu na 180 °C.Na dno formy dáme vrstvu světlého těsta, pak proužek tmavého při okraji formy, na něj opět světlé a pak tmavé. Tmavého vždy méně. Těsto by mělo dělat proužky. Na poslední tmavou vrstvu dáme lžící tvarohovou náplň, na ni větší kousky ovoce. Na ovoce zase tvaroh a na něj zbytek světlého těsta.
Do formy na biskupský chlebíček můžeme zvolit obrácený postup, začínat tmavým těstem.Dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 50-60 min. Zkoušíme špejlí propečení. Po vyjmutí musí být suchá.
Upozorňuji, že zde nejsou vejce, nezapomněla jsem na ně. Je to moc dobrý a vláčný moučník. Dělala jsem rovnou ze dvou dávek, kdo bude péci jen jeden, naváží polovinu surovin. Určitě se vám povede hezčí melír, já jsem na to neměla moc času, ale na chuti to neubralo. Příště dám větší kousky ovoce a také o něco více tvarohu, toto byl první pokus, měla jsem obavu, aby se to nesrazilo.
Autor: yanull (J@na) | |
Datum vložení: 08.05.2010 14:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz