250 g másla
250 g moučkového cukru
4 celá vejce
400 g polohrubé mouky
1 malá lžička kypřícího prášku
750 g broskví (oloupaných a na tenčí kousky pokrájených)
2 lžíce mandlových lupínků
3 lžíce rozinek
(Podle chuti můžeme nahradit broskve višněmi -)
povrch pak posypeme
skořicový cukr nebo hruškami (- půlky hrušek poskládáme na těsto oblou stranou nahoru a posypeme hrubým krystalem )a
pistáciem nebo mirabelkami (- hustě posázíme mirabelkami a vychladlou bublaninu posypeme moučkovým cukrem,)
nebo meruňkami (- meruňky poskládáme na těsto a posypeme mandlovými lupínky -) po dopečení
meruňkový džem nahřejeme a bublaninu stejnoměrně potřeme
Dortovou formu o průměru 24 cm vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Měkké máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme 4 vejce. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do těsta můžeme přidat rozinky. Těsto dáme do přichystané formy a hustě je posázíme broskvemi, můžeme posypat mandlovými lupínky. Bublaninu pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. Po dopečení můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Zdroj: Arnold Zabert, Pečeme - Nová velká škola I, 1993
Autor: Ivanescence | |
Datum vložení: 09.05.2010 15:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz