Korpus:
3 vejce
100 g cukru krupice
100 g hladké mouky
50 g kakaa
3 lžíce oleje
Krém:
250 ml mléka
3 žloutky
100 g cukru krupice
20 g čokoládového pudinku
200 g hořké čokolády
200 ml smetany
Višně v portském:
300 g mražených nebo čersvých višní (lze i třešně)
150 g přírodního cukru
300 ml portského vína
Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min.
Krém: smíchat žloutky, cukr, polovinu mléka a pudink, druhou část mléka přivést k varu a připravenou směs do ní vlít. Povařit a přidat rozlámanou čokoládu. Hmotu vychladit a nakonec vmíchat našlehanou smetanu.
Portské víno s cukrem přivést k varu a počkat až tekutina mírně zhoustne, pak přidat višně a ještě povařit.
Upečený korpus rozdělit po šířce na 2 díly, ty poklást višněmi a potřít krémem. Odležet do druhého dne a dozdobit višněmi.
Možná, že vypadá na první pohled jako Jahůdky Chocolate cake, ale je jiný.
Autor: jajine | |
Datum vložení: 09.05.2010 18:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz