TopRecepty.cz

Perník Paříž


Perník  Paříž

Suroviny

4 vejce
1 dcl vody
1 dcl oleje
25 dkg cukru krupice
30 dkg polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
skořice
mleté ořechy

Pařížská šlehačka:
2 smetany 33%
4 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr

Poleva:
čokoláda na vaření
5 dkg 100% tuku
5 dkg másla

kokosky kupované

Postup

Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hr. moukou a upečeme. Na vychladlý naneseme čok. polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme do hladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne. Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.

autor Autor: jajine
Datum vložení Datum vložení: 11.05.2010 14:46

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz