4 vejce
1 dcl vody
1 dcl oleje
25 dkg cukru krupice
30 dkg polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
skořice
mleté ořechy
Pařížská šlehačka:
2 smetany 33%
4 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Poleva:
čokoláda na vaření
5 dkg 100% tuku
5 dkg másla
kokosky kupované
Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hr. moukou a upečeme. Na vychladlý naneseme čok. polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme do hladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne. Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.
Autor: jajine | |
Datum vložení: 11.05.2010 14:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz