Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
vanilinový cukr
prášek do pečiva
3/4 hrnku oleje
1,5 hrnku mléka
2 celá vejce
kakao dle svého, jak kdo má rád
Náplň:
1 neslazené kondenzované mléko (Tatra Grand-9%)
200 g změklého másla
5 oříškových tatranek
100 g nugety
100 g sekaných nesolených arašídů
čokoládová poleva
hrst nasekaných neosolených. arašídů
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz. a vysypaný plech, dáme péct.(zkouším spejlí) 170°C cca 20-25 minut. Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod, které necháme vystydnout. Horké neotvírat, hrozí uraz!!! Mléko i po uvaření je stále tekuté, ale trošičku zhoustne a má lehce karamelovou barvu, hlavním úkolem je jako pojivo. Do zchladlého mléka přidáme máslo a vyšleháme. Poté lehce vmícháme strouhané tatranky, nugetu a arašídy. Krémem potřeme korpus a polijeme polevou a posypeme arašídy. Dáme na min. 4 hod uležet do lednice nejlépe přes noc.
Zdroj: recepty.cz-použila jsem jiný recept na těsto, který mám vyzkoušený a vždy se povede, než je v originále.
Pozn: Místo mléka můžete použít vanilkový pudink.
Autor: VEJVIK | |
Datum vložení: 14.05.2010 15:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz