300 ml velmi silného Espressa
300 ml vody
90-100 g krupicového cukru
máta na ozdobu
možno i trošku šlehačky na ozdobu
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku. Hotovou granitu vkládáme do sklenic a dozdobíme mátou. Můžeme přidat i trošku šlehačky.
Pokud se nám stane, že při mražení zapomeneme granitu promíchat, tak pak před podávaním ji musíme nechat mírně povolit a rozmixovat v mixéru nebo použijeme sekáček potravin.
Místo části cukru můžeme použít i vanilkový cukr.
Granita je italský ledový sorbet, nejčastěji se připravuje z ovocného, kávového nebo mentolového sirupu a na hrubo drceného ledu.
Zdroj: Kuchařka Středomořská kuchyně
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 15.05.2010 22:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz