TopRecepty.cz

Reveň pod sněhem


Reveň pod sněhem

Suroviny

500 g rebarbora
200 g cukru krupice
1 balení máslových sušenek
3 bílky
1 lžíce mandlového likéru

Postup

Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se úplně rozvařit), podušenou zasypeme 50 g cukru.
Dno nákypové formy vymažeme máslem, vyložíme rozlámanými sušenkami (polovinou), poklademe dušenou revení a zakryjeme druhou polovinou sušenek.
Pokapeme mandlovým likérem a navrch dáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali 150g cukru.
Pečeme asi 15-20 minut do mírného zhnědnutí sněhu.

autor Autor: jajine
Datum vložení Datum vložení: 19.05.2010 16:49

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz