500 g rebarbora
200 g cukru krupice
1 balení máslových sušenek
3 bílky
1 lžíce mandlového likéru
Reveň oloupáme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrolu a pokud možno bez vody na malém plameni dusíme do chvíle, kdy začne měknout, asi 6 min (neměla by se úplně rozvařit), podušenou zasypeme 50 g cukru.
Dno nákypové formy vymažeme máslem, vyložíme rozlámanými sušenkami (polovinou), poklademe dušenou revení a zakryjeme druhou polovinou sušenek.
Pokapeme mandlovým likérem a navrch dáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali 150g cukru.
Pečeme asi 15-20 minut do mírného zhnědnutí sněhu.
Autor: jajine | |
Datum vložení: 19.05.2010 16:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz