Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
5 lžic mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
Náplň:
250 g tvarohu
250 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
4 vejce
Těsto uděláme nejlépe den dopředu, protože je potřeba, aby dobře ztuhlo. Rozdělíme je na dvě části, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do ledničky.Následující den větší část těsta nastrouháme (na hrubém struhadle) na menší plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Na těsto rozložíme náplň a na ni nastrouháme zbylé těsto.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Náplň připravíme smícháním tvarohu, žloutků, moučkového cukru a vanilkového cukru. Nakonec do ní přimícháme ušlehaný sníh.Pečeme v předehřáté troubě na cca 165 °C.
Když chci buchtu upéct, v podstatě hned těsto rozdělím, zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky.
Autor: miska77 (Míša) | |
Datum vložení: 24.05.2010 11:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz