2 vejce
200 ml cukr krupice
170 ml oleje
130 ml červeného vína
500 ml polohrubé mouky
1 ČL perníkového koření
2 PL kakaa
1 prášek do pečiva
1 PL rozinek
2 PL džemu
čokoládová poleva
Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno. Předem smícháme mouku s práškem, kakaem a pern. koření. Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a rozinky. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě 20-23 min. na 170°
Množství je na plech 25x35cm, výška 4cm. Nejlepší džem do toho perníku je pomerančový. V původním receptu bylo 250ml cukru, nám se zdálo moc sladké, proto jsem ubrala. Recept je z časopisu Vlasta někde kolem roku 1980, mám to poznamenáno na papírku :-)
Autor: Andula (Anděla) | |
Datum vložení: 25.05.2010 14:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz