10 dkg másla
1 hrnek polohrubé mouky
3 celá vejce
1 hrnek cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
POLEVA- SIRUP:
1 hrnek 100% jablečného džusu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
strouhaná kůra z 1 citrónu
ZDOBENÍ:
šlehačka
Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, peč. prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180 st. cca 30 min.(dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout.
V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 min. vsáknout.
Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).
Autor: Vera.a (Věra) | |
Datum vložení: 25.05.2010 20:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz