TopRecepty.cz

Buchta za babku


Buchta za babku

Suroviny

10 dkg másla
1 hrnek polohrubé mouky
3 celá vejce
1 hrnek cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

POLEVA- SIRUP:
1 hrnek 100% jablečného džusu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
strouhaná kůra z 1 citrónu

ZDOBENÍ:
šlehačka

Postup

Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, peč. prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180 st. cca 30 min.(dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout.
V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 min. vsáknout.
Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).

autor Autor: Vera.a (Věra)
Datum vložení Datum vložení: 25.05.2010 20:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz