Těsto:
6 vajec
150 g cukru krystal
150 g hladké mouky
Náplň:
230 g másla
170 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa
4-5 balení Lentilek
Nebo použijeme 1 balení krému v sáčku od Dr. Oetkera
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků uděláme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem krystal a poté přisypeme přesitou mouku, po ušlehání přidáme sníh a jemně promícháme a dáme na papírem vyložený plech, pečeme na 180°C asi 10-15 minut.
Až bude dozlatova upečená, tak za tepla smotáme korpus do rolády. Mezitím co nám bude korpus chladnout, tak si připravíme náplň, ušleháme máslo s moučkovým cukrem, můžete přidat i kakao, přilejeme trochu rumu na dochucení a nakonec nasypeme lentilky a ještě jednou zlehka promícháme. Až nám vychladne korpus, tak se ho pokusíme rozmotat a namazat na něj naši náplň a znova jej smotáme.
Nyní je Lentilková roláda hotová.
Postup s krémem Dr.Oetker:Z mléka, cukru a krému dr.Oetker si vyšleháme tuhý krém a smícháme s lentilkami a poté namažeme na roládu.
Přeji dobrou chuť...
Já jsem tam tedy nedával kakao.
Autor: kolij (Michal) | |
Datum vložení: 28.05.2010 19:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz