TopRecepty.cz

Jablka v karamelu


Jablka v karamelu

Suroviny

Karamel:
4 jablka
4 lžíce krystalového cukru
1 lžíce másla
Na těsto:
70 g cukru
140 g másla
210 g hladké mouky
2 žloutky
kůra z 1/2 citronu
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání

Postup

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pečící formu vymažeme tukem.Na rozpálené pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme krystalový cukr a za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Stáhneme a přidáme nakrájená jablka.Vařečkou jablka obalíme v karamelu.Jablka rozprostřeme do vymazané dortové formy, nalijeme zbytek karamelu a necháme vychladnout.Všechny suroviny na těsto zpracujeme v hladkou a tvárnou kouli, kterou vyválíme na velikost formy a položíme na jablka. Zamáčkneme okraje.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 40 min.Upečený koláč vyklopíme jablky nahoru.

autor Autor: Mautinka (Martina)
Datum vložení Datum vložení: 29.05.2010 18:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz