TopRecepty.cz

Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla


Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla

Suroviny

8 vajec
1 Hera
500 g tvarohu (termizovaný)
2 vanilkové cukry
1 hrnek krystalového cukru
1 balíček kypřicího prášku
2 Zlaté klasy
broskvový kompot (nebo jahody, co máte rádi)
Čirá želatina:
štáva z kompotu
voda (dle potřeby, dohromady se šťávou musí být 1 l)
2 Zlaté klasy
1 lžíce solamylu
3 lžíce cukru
Dále:
tuk (na vymazání plechu)
hrubá mouka (na vysypání plechu)

Postup

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme půl hrnku cukru a vyšleháme tuhý sníh.Žloutky, Heru, tvaroh, vanilkový cukr, kypřicí prášek, Zlaté klasy a půl hrnku cukr spolu promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.Těsto rozetřeme na připravený plech. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 45-50 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.Připravíme želatinu. Do hrnce dáme šťávu z kompotu s vodou (dohromady musí být 1 l). Přidáme 2 Zlaté klasy, solamyl a cukr. Vaříme, do zhoustnutí, želatina musí být čirá.Na korpus naskládáme ovoce a zalijeme čirou želatinou. Necháme ve chladu ztuhnout.

autor Autor: Zuzana Hudakova (Zuzana Hudakova)
Datum vložení Datum vložení: 30.05.2010 12:38

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz