280 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
špetka soli
115 g krupicového cukru
1-2 větší jablka
2 vejce
250 ml podmáslí
6 lžic oleje (nebo másla)
1 lžička vanilkového extraktu
40 g třtinového cukru
150 g jahod
kousky čokolády (nemusí být)
Do jedné misky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, krupicový cukr a jablka. V druhé misce rozmícháme vejce, podmáslí, olej (rozpuštěné máslo), třtinový cukr a vanilku. Tuto směs přilijeme do misky s moukou a promícháme všechny ingredience (jemně, ne šlehačem). Nakonec přimícháme nakrájené jahody. Do formiček dáme košíčky a naplníme všech 12 po okraje těstem. Já dala nahoru kousek 70% čokolády. Pečeme v troubě na 200 stupňů, asi 20 min. Po upečení nechat vychladnout a potom vyndat z formiček.
Tohle těsto je velmi vláčné, lehké a není příliš tučné (podmáslí má 1% tuku). Místo jablek a jahod se dá přidat jakékoliv ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, rybíz, hrušky ...) nebo pouze kousky čokolády. Lze namíchat světlé a tmavé s kakaem.
Autor: Veroly | |
Datum vložení: 31.05.2010 10:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz