Na těsto:
4 vejce
150 g krupicového cukru
150 g polohrubé mouky
1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
na špičku nože prášek do pečiva
Na náplň:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
350 g čerstvých jahod
Na dohotovení:
150 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce horké vody
100 g jahodové marmelády
1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 15 minut při 190st. Korpus překlopíme na vlhkou, moukou poprášenou utěrku a necháme zchladnout.
2. Na náplň uvaříme z mléka, cukru a pudinku hustý krém, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se ztužovačem a propojíme s pudinkem.
3. Z korpusu stáhneme papír, na kterém se pekl, v polovině ho potom překrojíme tak, abychom získali dva pláty shodných rozměrů. Jeden díl slabě potřeme krémem, rozložíme na něj očištěné jahody a zakryjeme zbytkem krému. Navrch přiklopíme druhý plát. Moučník uložíme do chladu ztuhnout.
4. Ztuhlý dezert potřeme marmeládou a potom polevou, kterou připravíme utřením cukru s citronovou šťávou a čtyřmi lžícemi horké vody.
Recept jsem vystřihla z nějakého časopisu, mírně jsem si doupravila. Pekla jsem poprvé a „neodhadla“ polevu, která se nepovedla – je vidět na fotce, příště dám méně vody. I tak byl ale moučník skvělý, lehounký, nepříliš sladký.
Autor: Sara Kolopa | |
Datum vložení: 01.06.2010 04:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz