3 vejce
180 ml cukru krupice
160 ml oleje
100 ml šlehačky (nebo mléka)
šťáva z 1,5 citronu
250 ml hladké mouky
250 ml polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2 vanilkového cukru
strouhaná citronová kůra
rozinky
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm. Pečeme v předehřáté troubě 23-25min na 170°
Buchta je mnohokrát vyzkoušena, vždy se povede, je krásně voňavá a díky citronu i osvěžující:-) Muže se upéct jako srnčí hřbet a polít čokoládou, nebo jako bábovku.
Autor: Andula (Anděla) | |
Datum vložení: 07.06.2010 08:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz