12 ks cukrářských piškotů
1 kelímek zakysané smetany
1 vanilkový cukr
citronová šťáva
1 pomeranč
2 lžíce cukru krystal
2 lžíce amaretta
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek na kterém budeme dezert podávat, doprostřed dáme smetanový krém a uložíme do lednice. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, podlijeme cca 1dcl vody, přidáme nakrájené pomeranče a necháme karamel rozpustit, během varu přidáme amaretto. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří. Podáváme horké pomeranče na vychlazeným piškotovým základu.
Autor: sebena (Ivona Opiolová) | |
Datum vložení: 07.06.2010 21:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz