Na drobenkové těsto:
600 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g másla (nebo Hery)
1 vejce
Na pudink:
2 jahodové pudinky
1 l mléka
1 vanilkový cukr
4 lžíce cukru
Dále:
jahody (podle potřeby)
tuk a hrubá mouka na přípravu plechu
Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla uděláme mezi prsty drobenku.Ze 2 pudinků, litru mléka a vanilkového cukru připravíme pudink klasickým způsobem.Přibližně 2/3 těsta vsypeme na vymazaný a vysypaný plech. Hotový teplý pudink opatrně lžící nandáme rovnoměrně na drobenku a na něj naskládáme půlky očištěných jahod (případně jiného ovoce). Jahody zasypeme zbylou třetinou drobenkového těsta.Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30-40 minut, dokud není těsto růžové.
Autor: Kroupovka (Květa) | |
Datum vložení: 14.06.2010 08:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz