4 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1 dcl oleje
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
citronová kůra + šťáva
sezonní ovoce (použila jsem jahody)
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem do hladké pěny, přimícháme mouku s kypřicím práškem, olej a citronovou kůru a šťávu, nakonec vmícháme sníh z bílků. Hustší těsto plníme do předem vymazaných a moukou vysypaných hrníčku. Plníme do 3/4 hrnečku, přidáme ovoce, které vtlačíme do těsta a pečeme při teplotě cca 170°C.
Inspirace časopis chef Gurmán
Autor: sebena (Ivona Opiolová) | |
Datum vložení: 16.06.2010 19:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz