1 krabice směs na Tarte au citron
130 g másla
4 vejce
0,5 l mléka
500 g meruněk do těsta
200 g meruněk navrch koláče
2 želatiny navíc dle vlastní volby (např. jahodovou od Dr. Oetkera)
Do mísy vsypeme směs z krabičky, přidáme měkký tuk, vejce a mléko a mixérem vyšleháme dohladka. Meruňky nakrájíme velmi nadrobno a smícháme je se vzniklým polotekutým těstem. Dáme na plech a upečeme do růžova – asi 30 min. při 160°C. Necháme zcela vychladnout.
Přiloženou želatinu smícháme s dalšími 2 želatinami, přidáme 6 lžic lžic právě vroucí vody, necháme projít varem a promícháme. Zbylé meruňky nakrájíme na půlměsíčky a narovnáme na moučník. Na zchladlý koláč pak vylijeme želatinu a necháme ztuhnout.
Na tuto směs na moučník jsem narazila v Lídlu moc dobře se s ní pracuje.Foto směsi u fotek
Autor: spagetka | |
Datum vložení: 20.06.2010 16:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz