Těsto:
4 vejce
80 g cukru moučka
80 g hladké mouky
1 lžíce oleje
Krém:
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
250 ml bílého jogurtu
1 vanilkový cukr
práškový cukr dle chuti
Navrch:
500 g jahod
2 ks cukrárenského želé Dr. Oetker zelené (extra silné na 0,5 l tekutiny)
V robotu na nejvyšší otáčky ušleháme celá vejce do pěny, přidáme olej a cukr. Poté vypneme a ručně vmícháme mouku. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme dozlatova cca 8-10 minut, dle trouby.Na vychladnutý piškot namažeme krém, který připravíme takto: ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým i práškovým cukrem, po ušlehání vmícháme jogurt.Na krém rozložíme jahody nakrájené na půlky (viz foto z přípravy) a zalijeme ještě teplým (ne horkým) želé, které připravíme dle návodu na obalu. Žélé je opravdu extra silné, takže perfektně drží i když se koláč nakrájí a nechá stát. Dobrou chuť!
Želé nechte stékat raději po jahodě, když se lije želé na krém, tak kousíčky krému vyplavou k povrchu polevy a pak to vypadá trochu jako plíseň. Ale to jen aby to lépe vypadalo.
Autor: Hlavacek (Josef) | |
Datum vložení: 20.06.2010 20:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz