Těsto:
250 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
4 vejce
250 g pískového cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
čerstvé jahody
1-2 sáčky červené dortové želatiny
Krém:
1 jahodový kompot
1 vanilkový pudink (nebo jahodový)
200 g másla
4 lžíce cukru moučka
Na ozdobu:
šlehačka
máta
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.Máslo s cukrem vyšleháme a po částech do něj zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Hotový krém necháme v chladu.Připravíme korpus. Žloutky s cukrem vyšleháme, pak do nich zašleháme vlažnou vodu a olej. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a dáme upéct dozlatova, do středně vyhřáté trouby.Na upečený a vychladlý piškot natřeme krém (nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce). Na krém rozložíme pokrájené jahody a vše zalijeme dortovou želatinou připravenou dle návodu na obalu.Necháme ztuhnout a podáváme chlazené, pokrájené na řezy. Můžeme dozdobit šlehačkou, mátou...
Autor: Fokuska (Hana Semanová) | |
Datum vložení: 21.06.2010 10:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz