Suroviny na těsto:
100 g Hery
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 špetka soli
23 dkg polohrubé mouky
Suroviny na náplň:
4 vaničky tvarohu (1 kg)
1 zakysaná smetana
150 ml mléka
15 dkg moučkového cukru
2 vejce
1,5 banánového pudinku
3 - 4 polévkové lžíce kakaa
Všechny suroviny na těsto propracujeme ručně na vále. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nebo hrubou moukou. Hotové, hladké těsto rozprostřeme na dno do zavírací dortové formy, a pomocí prstů ho na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.
Tvarohový základ Do mísy dáme 4 tvarohy, zakysanou smetanu, cukr, pudinky rozmíchané v mléce a vejce. Zamícháme všechno dohromady, lžící vymícháme hladký krém, který rozdělíme na 2 poloviny a jednu z nich obarvíme kakaem dohněda. Pak vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Hmotu dáváme střídavě vždy doprostřed, tvaroh se samovolně roztéká a sesedá se do roviny. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.
Pečeme v klasické troubě, předehřejeme na 180 -190°C a při této teplotě pečeme minimálně hodinu, spíše ještě o ¼ hodiny déle. Špejlí pícháme doprostřed koláče na zkoušku, zdali tvaroh už nelepí. Asi ¼ hodiny po vyndání z trouby odstraníme zapínací obruč, pomůžeme si nožem a objedeme koláč dokola. Necháme ho důkladně vychladnout (nejlépe přes noc), jinak více jak 3 hodiny v chladu.
Autor: Kroupovka (Květa) | |
Datum vložení: 21.06.2010 11:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz