30 dkg polohrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
5 dkg hořké čokolády (nastrouhané)
10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských)
1/4 litru smetany
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec)
Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Pečeme asi 1 hodinu, po upečení a zchladnutí můžeme polít čokoládou.
Také je možné místo čokolády nastouhané nehat čokoládu změknout a přidat při šlehání k cukru, máslu a žloutkům. Bábovka bude mít tmavší barvu.
Autor: lenka-m (Lenka Marešová) | |
Datum vložení: 12.03.2008 18:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz