Kakaové těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek cukru krystal
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
3 lžíce Granka
citronová kůra z jednoho citronu
Světlé těsto:
2 měkké tvarohy
1 vanilinový cukr
1 vanilkový pudink
1 hrnek cukru moučka
2 vejce
1 hrnek mléka
Na vymazání a vysypání plechu:
tuk a hrubá mouka
Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva, a nakonec vmícháme do směsi Granko.Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta odložíme stranou na závěr přípravy.Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu.Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna při teplotě přibližně 170 °C. Po upečení necháme řezy vychladnout. Poté si tuto dobrotu vychutnáme.
Zdroj: Recept je od Studia GA – sobotní magazín Práva – lehce upraven (Granko za kakao)
Autor: Colombo65 (Otto Plášek) | |
Datum vložení: 27.06.2010 18:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz