1 vanička vanilková zmrzlina
220 g Hera
200 g cukr krupice
2 vejce
1 lžička vanilkové aroma
130 g hladká mouka
50 g kakao
půl lžičky soli
1 lžička prášek do pečiva
Malý plech si řádně vyložíme pečícím papírem, tak aby přesahoval. Rozpustíme heru a necháme ji zchladnout. Pak k ní přimícháme cukr, zašleháme vejce, dále mouku s práškem do pečiva, kakao a sůl.
Směs vymícháme dojemna a přelijeme na plech, tak aby se dostala do všech stran. Pečeme 10 minut asi na 150 stupňů. Hlídáme troubu, zkoušíme špejlí.
Upečený korpus necháme vychladnout a poté ho vyndáme pomocí pečícího papíru z plechu. Podélně ho opatrně rozkrojíme a naplníme zmrzlinou.
Pak ho opět vrátíme do plechu (pekáčku) a dáme do mrazáku. Necháme asi 3 hodiny ztuhnout a pak už jen nakrájíme a konzumujeme.
Vřele tento zákusek doporučuji, v horkých letních dnech je neodolatelný. Recept jsem převzala z americké stránky a lehce doupravila. Když budete chtít ubrat cukr, tak uberte i kakao, aby korpus nebyl hořký.
POZOR - Zmrzlinu doporučuji mazat na celý podálně rozkrojený korpus - já jsem zmrzlinou pomazávala jednotlivě nakrájené kousky a zmrzlina se mi roztejkala).
Autor: camaya | |
Datum vložení: 11.07.2010 08:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz